Barion Pixel

Napelem-felhasználók Érdekvédelmi Platformja (NÉP) Egyesület

Hazánkban a rendszerváltás óta nem volt példa arra, ami 2023. augusztus 26. és szeptember 8-a között történt. És nem Lantos Csaba miniszter bejelentésére gondolunk.

Úgy kovácsolt össze egymás számára teljesen ismeretlen embereket a sors, és olyan elemi erővel zúdultunk fel, hogy az elhíresült havi szaldós bejelentést 13 nap alatt, rekordsebességgel visszavonták.

Nem lenne helyes azt állítani, hogy ez a visszalépés kizárólag a mi érdemünk volt, hiszen volt egy szélesebb körű társadalmi ellenállás: rengeteg média megjelenés, aláírásgyűjtések, megannyi cikk, véleményvideók, stb.

Azonban kizárólag mi, a NÉP (a Napelem-felhasználók Érdekvédelmi Platformja) tömörültünk egyetlen nagy, új egységgé – szó szerint a semmiből, és a sajtótól kezdve a napelemes szervezeteken át a politikusokig mindenki számára TÉNYEZŐVÉ váltunk, és kiemelt szerepünk volt abban, hogy hihetetlen sebességgel fordítani tudtunk a helyzetünkön.

Ráadásul nemcsak hogy elindult egy kezdeményezés, de azóta is létezünk, működünk, nem szűntünk meg és nem dőltünk hátra, pedig megtehettük volna, mert kényelmesebb és könnyebb megoldásként előttünk is ott volt lehetőségként a 10 év és az 5 forint elfogadása.

Nagyon fontos, hogy megértsétek és lássátok: a havi szaldó rekordsebességű visszavonása nem a tárgyalóasztalnál dőlt el, ahogy semmilyen érdemi döntés nem dől el semmiféle (szakmai) egyeztetésen. Ez nem azt jelenti, hogy kétségbe vonnánk a szakmai egyeztetések szükségességét.

Mi a szakmai egyeztetések hatékonyságát vonjuk kétségbe.

Bebizonyosodott: erőt kell felmutatni, NÉP-haragot, mert csak így lehet változást elérni.

Éppen ezért 2024. január 24-én érdekvédelmi egyesületté alakultunk!

Törvényszéki bejegyzésig az egyesület lajstromszáma: 1100/Pk.60006/2024

Alapszabályunkat a nyilvántartásba vételi visszaigazolás érkeztetésekor feltöltjük.

Mik a céljaink?

  • Nincs 10 év, nincs 5 forint! Mert ezek politikai termékek, és bármikor megváltoztathatják őket! Ezzel állandóan veszélyeztetik a meglévő HMKE-s napelemes rendszerek tulajdonosait.
  • A HMKE-s tulajdonosok érdekében küzdünk a 2024.01.01-től életbe lépő (az éves szaldós elszámolás visszamenőleges módosítását befejező) rendeletek eltörléséért!
  • A HMKE-s tulajdonosok érdekében küzdünk az energiaközösségek létrehozásáért!
  • A HMKE-s tulajdonosok érdekében küzdünk olyan dinamikus árszabályozásért, melyben a napelemrendszer tulajdonosok tisztességes és versenyképes árat kapnak az általuk termelt áramért, s amely igazodik a piaci körülményekhez.

 
Ha egyetértesz céljainkkal, akkor TARTS VELÜNK, légy társunk a közeli és távoli jövőben is!