Barion Pixel

Az utolsó határidő: 2024.07.01. – Most vagy soha!

Hölgyek és Urak!

Elérkezett az utolsó lehetőség!

39 nap áll a magyar HMKE tulajdonosok rendelkezésére (2024.05.22-től számítva), hogy kövessék több ezer sorstársukat, és az Alkotmánybírósághoz beadják saját állampolgári panaszukat!

Az első két beadási határidőig több ezren léptek saját érdekeik védelmében, és az Alkotmánybírósághoz fordultak. Ezzel a magyar társadalmi közéletben rekordot állítottak fel, és a jövőre tekintve mindenki számára elérhető mintát adtak a törvényes tiltakozáshoz. Soha ennyien még nem fordultak magyar állampolgárok semmilyen ügyben az Alkotmánybírósághoz saját érdekükben.

Olyan rekordot állítottunk fel közösen, amely után az Alkotmánybíróság főtitkára külön közleményt adott ki. Az Alkotmánybíróság főtitkára, válaszul a rekordszámú beküldött beadványra, ún. pilot eljárást rendelt el.

Részletek: A NÉP tájékoztatója az alkotmánybíróság közleményéről – Napelem felhasználók Érdekvédelmi Platformja Egyesület (anep.hu)

A magyar kormány és az illetékes szakminisztérium a hagyományos hatalomgyakorlási módot ­­– az „AGYONHALLGATÁS” stratégiáját – választotta, és nem adott semmilyen nyilvános reakciót arra, hogy meghallanák és értenék a sok tízezer (néhány év múlva sok százezer!) HMKE tulajdonos elkeseredett és kétségbeesett hangját.

Ugyanakkor kiderült, mennyire ’komolyan’ vesznek minket. Nemrég megjelent egy ’belengetett’ bejelentés új pályázati kiírás lehetőségéről, amely állítólag azoknak a HMKE tulajdonosoknak lesz elérhető, akiknél már lejárt az elfogadhatatlan 10 éves „éves szaldós elszámolás” kivezetési határideje (tehát 2013.12.31. előtt telepítették napelemes rendszerüket; a MAVIR szerint 8 839 HMKE-sre igaz ez a feltétel).

Részletek: Egy újabb ’belengetés’ margójára….avagy csak remélni tudjuk, hogy a szerző tudja, miről beszél… – Napelem felhasználók Érdekvédelmi Platformja Egyesület (anep.hu)

Ezzel önmagukat árulták el. Láthatóan tartanak tőlünk, hiszen tudják, hogy az összes érv és indoklás, amelyeket az Alkotmánybírósághoz benyújtottunk, valószínűleg csak egyetlen döntéshez vezethet: az AB eltörölheti a számunkra hátrányos törvényi intézkedéseket és ezzel teljesen új helyzetet teremthetne a magyar kormány és a HMKE tulajdonosok számára!

(Érdekességképpen, jelenleg az Alkotmánybíróságnak nincs elnöke, és nem is működik teljes létszámmal; emellett még nincs meghatározott időpontja annak az ülésnek, amelyen a NÉP és a hozzá csatlakozott magyar állampolgárok beadványait tárgyalnák.)

Jelenleg még az „agyonhallgatás” módszerében hisznek.

Rajtunk múlik, hogy mikor ébrednek rá: ez a taktika nem működik!

Rajtunk múlik, hogy mikor vesznek minket komolyan!

Rajtunk múlik, hogy mikor kezdenek velünk érdemi párbeszédet, és mikor indulnak meg az érdemi tárgyalások az új eljárások kapcsán a „10 év” és az „5 forint” eltörlése utáni új jogszabályok kidolgozása miatt!

Döntsük meg a saját rekordunkat! Most a tízezres beadvány-mennyiség a cél!

Juttassunk legalább 20 000 beadványt az AB-hez!

Elég volt az időhúzásból! AB döntés kell a NÉP-nek!

39 nap van hátra 2024.07.01-ig.

Hozzon naponta mindenki 5 raklap napelem tulajdonost, akik az AB-s beadványukat benyújtják (1 raklap=24 vagy 36 db napelem panel), és ezzel kifejezik tiltakozásukat a vállalhatatlan rendeletek, szabályok ellen!

Ahogy az útmutatóban is írjuk:

„Célunk, hogy több ezer beadvány érkezzen az Alkotmánybíróságra, mivel az azonos tartalmú beadványokat az Alkotmánybíróság összevontan fogja kezelni. Ez számunkra kedvező, mivel minél többen nyújtják be az Alkotmánybírósághoz, annál hatékonyabban tudjuk demonstrálni, milyen erős az elkötelezettségünk a számunkra jelentős károkat okozó törvényi rendelkezések megváltoztatására.

A beadást követően kérjük, hogy a feladóvevényt bemutató fotót küldjétek el nekünk a napelem@anep.hu e-mail címünkre! Szeretnénk megszámolni, hogy mennyien álltunk ki magunkért, egymásért, a jövőnkért.”

Részletek: 20240514_Alkotmanyjogi-panasz-benyujtasa-utmutato-segedlet.pdf (anep.hu)

További támogatóink lehetnek a napelemrendszerek karbantartásában és bővítésében kulcsfontosságú szerepet játszó kivitelezők. Nélkülük az eddig felépített rendszerek üzemeltetése nem volna lehetséges. Sajnos, sok magyar napelemkivitelező cég nehéz helyzetben van. A megszűnés határán állnak, mert a magyar kormány több tízmilliárdos tartozásokkal terheli őket, például a lakossági 100%-os pályázatok kifizetéseivel kapcsolatban. Emellett a magyar kormány olyan szabályozási környezetet hozott létre, amely jelentősen megnövelte az új napelemes beruházások megtérülési idejét, ezzel veszélyeztetve a kivitelezői szektorban tevékenykedő cégeket.

Hívjuk fel kivitelezőink figyelmét a helyzetünkre!

Hívjuk fel őket a közös tiltakozásra, a hatékony érdekvédelemre!

Kérjétek meg a kivitelezőket, hogy továbbítsák ügyfeleiknek a NÉP felhívását az AB-hez benyújtandó beadványokkal kapcsolatban!

Az Útmutatóban erről így írtunk:

„Mi – a NÉP – szintén elküldtük tájékoztató levelünket és az AJ panasszal kapcsolatos linket több száz kivitelező cégnek. Az értesítőben kértük ezeket a cégeket, hogy tájékoztassák meglévő ügyfeleiket az AJ panasszal kapcsolatban.

Nagyon fontos, hogy minden napelem tulajdonoshoz eljussunk! 

Mi is újraindítjuk a hirdetéseket. Bármilyen kérdésetek van, állunk rendelkezésetekre, akár itt, a Facebookon, akár a napelem@anep.hu email címen.

Lépjetek kapcsolatba a kivitelezőtökkel és vállalkozókkal, és kérjétek meg őket, hogy továbbítsák az üzenetet saját ügyfeleik felé.”

Eddig több száz ember támogatta anyagilag a NÉP ügyét.

Köszönet és hála minden forintért!

Az egyesületünk folyamatosan teljesíti pénzügyi kötelezettségeit, ezzel lezárva az egyesület megalapítása előtti időszakot.

Ezzel teljesítettük minden támogatónk felé vállalt feladatunkat: közösen felépítettük a NÉP egyesületet, kifizettük az AB-s beadványok ügyvédi munkadíját, és működtettük a 2023.08. hónaptól elindult Facebook csoportunkat, oldalunkat.

A következő időszakban a havi működésünkre és további érdekvédelmi munkánk elvégzésére minimum havi 1,5 Mft támogatásnak kell rendszeresen beérkeznie az egyesület bankszámlájára. Már elérhető az online bankkártyás fizetés a honlapunkon.

Az alapfeladataink (a törvényes működtetésen felül – ügyviteli, informatikai, stb. költségekre gondoljatok!):

  • Social media jelenlét fenntartása (csoportok/oldalak kezelése, hirdetések és posztok készítése stb.)
  • Támogatók felkutatása és támogatói együttműködések előkészítése (elsősorban jogi és ügyviteli tevékenység; fő cél, hogy további anyagi forrásokat vonjunk be hosszú harcunk finanszírozására);
  • Szakterülettel foglalkozó érdekképviseleti szervezetekkel való kapcsolat kialakítása és közösen menedzselt érdekképviseleti akciók szervezése és lebonyolítása;
  • A NÉP egyesületet támogató szakemberekkel való folyamatos együttműködés menedzselése; új szakemberek felkutatása.

Természetesen tervezünk rendes tagság lehetőségének megnyitását, valamint a tagsággal járó előnyök és extra szolgáltatások kidolgozását, azonban ez csak a következő közgyűlés és az alapszabály módosítása után válik lehetővé (a módosítások hatályba lépésének határideje: 2024.07.24.). Addig sajnos nem áll módunkban tagdíjat beszedni, és fix támogatási összeget sem tudunk meghatározni.

Kérjük, terjesszétek a támogatásunk lehetőségeit, mert ezek nélkül le kell állítanunk az ügyünk további menedzselését és terjesztését!

Köszönjük a támogatásotokat és az együttműködést!

Amennyiben szeretnéd támogatni tevékenységünket, azt az alábbi bankszámlaszámra történő utalással teheted meg:

Egyesületünk bankszámlaszáma: 16200656-10002632 (MagNet Közösségi Bank Zrt.)

IBAN: HU07162006561000263200000000

SWIFT: HBWEHUHB

Név: NÉP Egyesület

http://anep.hu/tamogass-minket/

Nincs 10 év! Nincs 5 forint!
Üdvözlettel,

A NÉP